Haber

Manisa’da dakikada 1,2 kilo yağış düştü!

MANİSA (İGFA) – Sağanak yağışta yürütülen çalışmaları takip eden MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre bu sabah saat 08:27’de kareye 1,23 kilogram yağış düştü. metre sadece bir dakika içinde. Yağışın devam ettiği bu dönemlerde yani 3-4 saatlik bir süre içerisinde metrekareye yaklaşık 40 kilogram yağış aldık” dedi.

Sabah saatlerinde başlayan ani ve sağanak yağışla birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve MASKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı gruplar, bölgede herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm noktalara müdahale etti.

MASKİ ekipleri yağmur suyu ızgaraları, kanalizasyon bordürleri ve derelerde çalışma yaparak temizlik çalışması yaparken, itfaiye ekipleri kısmi su tahliye işlemlerini gerçekleştirdi.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Kanalizasyon Daire Başkanı Cem Çöllü, Çevre Savunma ve Denetim Daire Başkanı Mümin Deniz, MASKİ Basın Danışmanı Göksel Topçu, sahada şiddetli yağışta yürütülen çalışmaları takip etti.

Deprem bölgesinde şiddetli yağış nedeniyle sel felaketlerinin yaşandığını hatırlatan Çevik, “Şu anda hem Kanalizasyon Dairesi gruplarımız, hem Çevre Koruma ve Denetim Müdürlüğümüz hem de Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sabahın ilk saatlerinden itibaren çalışmalarını sürdürüyor. Sabah.Anladık artık ülkemizde ve dünyamızda yağmur yağıyor.Rejimler çok değişti.Bu iklim değişikliği,kuraklık gibi sebeplerden oluyor.Ani sel,ani yağmur ve seller sele neden olabiliyor.Bu yüzden biz Gruplarımızı her zaman bölgede tutmak zorundayız.Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgiye göre bugün saat 08:27’de metrekareye 1,23 kilogram yağış düştü.Bu çok önemli bir veri.Toplamı baktığımızda 3-4 saatlik süreçte ilimize 40 kilo yağış düştüğünü görüyoruz.Çakal Deresi ile Bozköy Deresi’nin birleştiği noktadayız.Gruplarımız çalışmalarına devam ediyor.Yağışlar devam ediyor. Hem yağmur suları gruplarımız şebekelerimize hem de derelerimize karışıyor” dedi.

Derelere ve ızgaralara atılan çöplerin suyun akışını engellediğini ve sel riski oluşturduğunu sözlerine ekleyen Çevik, “Her zaman söylediğimiz gibi derelerimiz çöplük değil, çöplerimizi derelerimize atmamalıyız. Aynı zamanda yağmur suyu hatlarımıza da çöp atılmaması gerekiyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu